NHB logotype

Kalender 2025

Under året arrangerar vi fysiska och digitala nätverksträffar för medlemmar och nyfikna på nätverket. Här är datumen att hålla koll på:

28 januari: Digitalt kickstartmöte

Så förbereder du dig för de nya hållbarhetskraven och förväntningar

Förflyttningen i omställningen går snabbt mycket tack vare trycket från nya lagkrav och det gäller att följa med för att vara fortsatt relevant. Oavsett om din verksamhet omfattas av EU:s nya rapporteringsdirektiv Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) kommer du påverkas om du är en del av någon annans värdekedja.

Den 28 januari kl 9.15 -10.15  var det dags för nätverkets årliga digitala infoträff för medlemmar där vi gav en kort sammanfattning av vad kraven innebär för din verksamhet och vilka förväntningar ni behöver leva upp till från kunder och leverantörer.

Dessutom summerades året som gått och vi blickade framåt i planeringen.

Nätverket Hållbar Beso ̈ksnäring 2025-01-28

17 mars: Hållbarhetskonferens på Fotografiska

Den 17 mars är det dags för eventet Hållbarhetskonferensen på Fotografiska! En förmiddag fylld med inspiration och kunskap kring viktiga hållbarhetsfrågor. Lyssna till hur vi kan använda mat & dryck för en ökad medvetenhet och hållbara event och lär dig 6 steg till ett lyckat och långsiktigt hållbarhetsarbete. Dessutom spelets roll för dialog och ta chansen att se Fotografiskas utställningar.

Alla medlemmar i nätverket är varmt välkomna att ta med en gäst.

➡️ Dagens agenda:

8.30-9:00 – Frukostmingel

9:00-9:10 – Konferensstart

9:10-9:40 – Hållbara Smakupplevelser – ”Från tallrik till tanke – så kan vi jobba med mat & dryck för ökad medvetenhet och hållbara event.”

Föreläsare: Emmy Sundberg, Director of Meetings & Events, Fotografiska och Martin Wall – Planetskötare, Fotografiska, Filip Lundin ägare, Sopköket

9:40-9:45 – Frågestund

9:45-10:05 – Vi lever och lär dialogverktyg! – “Hur spel kan underlätta för alla att komma till tals när inte ’samverkan’ räcker till och hur platsens själ ryms i dialog om framtiden.”

Föreläsare: Johan Soh Olofsson – Management Consultant, Svensk Destinationsutveckling, Ylva Björnberg: Fristående strateg och Framtidsanalytiker, Kristina Lindström: Forskare inom turism, platsutveckling och hållbarhet vid universitetet i Stavanger

10:05-10:10- Frågestund

10:10-10:30 – 6 steg till ett lyckat hållbarhetsarbete

Föreläsare: Linn Färjhage – Hållbarhetscoach, Allinn, Kristin Lundén, Hållbarhetsrådgivare/Ordförande Nätverket Hållbar Besöksnäring, Annika Johansson – Hållbarhetsrådgivare Sustainable Standards

10:30-11:00 – Paus

11:00-11:40 – Fortsättning – 6 steg till ett lyckat hållbarhetsarbete

11:40-12:00 – Gemensamma reflektioner, medskick och insikter

12:00 – Tack för i dag och välkommen till Fotografiskas utställningarna!

👥 Hållbarhetskonferensen är för nätverkets medlemmar och alla medlemmar är välkomna att ta med en gäst.

  Anmälan sker till info@natverkethallbarbesoksnaring.se senast den 7 mars. Mejla ditt för- och efternamn och vilken verksamhet du kommer från samt namn på den gäst du tar med dig. Meddela också eventuella allergier vid anmälan. Observera att anmälan är bindande. En avgift om 300 kr tas ut vid utebliven närvaro.

8 april: Forskarlunch ”Att skapa upplevelser”.

Lena Mossberg presenterar sin bok ”Att skapa upplevelser” – hur fysiska och digitala upplevelser skapas baserat på engagemang, stimulans och emotionella värden.

Kristina Nilsson Lindström, berättar om bokens nya kapitel om hållbarhet som hon själv författat. Boken har också utökats med många nya exempel på upplevelser, skrivna av gästförfattare som är verksamma inom olika områden. Anna Hegethorn visar sitt case om utveckling av autentiska upplevelser som attraherar den medvetne resenären.

Forskarlunchen är ett samarbete mellan Nätverket för Hållbar Besöksnäring och Centrum för Turism.

Välkomna online eller på plats på Handelshögskolan i Göteborg. Hör av dig till eva.maria.jernsand@handels.gu.se och meddela om du vill delta på plats eller online så skickar vi information och/eller länk.

6 maj: Årsmöte.

Den 6 maj är det årsmöte för Nätverket Hållbar Besöksnäring och du är varmt välkommen att delta fysiskt eller digitalt.

Datum & tid: Tisdag 6 maj, kl 13.00-14.00
Plats: Stegen, Drakenbergsgatan 27, bv, 117 41 Stockholm. Se vägbeskrivning här.

Vänligen mejla till info@natverkethallbarbesoksnaring.se och meddela om du vill närvara fysiskt senast den 30 april.

För digitalt deltagande, använd denna Zoom-länk

Vi hoppas se så många som möjligt på plats. Välkommen!

 

27 maj: Bollplank

Den 27 maj är det återigen dags för NHBs Bollplank. En fantastisk möjlighet att bolla just din utmaning med andra medlemmar i nätverket. Bollplank är ett ganska nytt koncept som vi lanserade under 2024 där du som medlem i nätverket får bolla valfri utmaning eller ämne med andra medlemmar – ett utmärkt tillfälle för erfarenhetsutbyte, att lufta din utmaning och få värdefulla råd.

Vid tidigare Bollplank har vi diskuterat matsvinn på initiativ av Karlstad CCC och ”IDG (Inner development goals) – hur får du med dig dina medarbetare på hållbarhetsresan?” på initiativ av Visit Hornborgasjön. Är det kanske du som tar initiativ till nästa ämne?

Varmt välkommen att mejla din utmaning eller ämne till maria.alm@karlstadccc.se innan den 16 maj.

Upplägg: 27 maj kl 12.00. Vi kör i 30 min. Du som har ett ämne/ utmaning berättar kort om den i ca 1 min – sedan diskuterar vi ämnet tillsammans.

6-7 oktober: BarCamp i Skövde.

Läs mer här: BarCamp 2025