NHB logotype
Vinnare av årets hållbarhetsinsats: 2018

Fotografiskas Restaurang

hallbarhetspris2018
Motivering

Priset går 2018 till en vinnare som tagit sig an en av våra största hållbarhetsutmaningar på ett lockande och förförande sätt med fokus på de nödvändiga beteendeförändringar vi står inför.

Initiativet har rönt stor internationell uppmärksamhet vilket bidragit till att förstärka dess effekt.

Den lyckliga kombinationen av kamp mot matsvinn, vegetabiliska råvaror, och respekt för hela råvaran och dess säsong; samt ett tydligt och lustfyllt personligt ledarskap i en konstnärlig omgivning gör att Fotografiskas Restaurang med Paul Svensson vid rodret är värd all uppmärksamhet på sin resa till att det medvetna köket blir normen för oss alla!

 

Martin-Wall-köksmästare

 

Priset som i år delas ut för tredje gången, går till en person, organisation eller initiativ som har utmärkt sig i att driva och utveckla hållbarhetsfrågan inom besöksnäringen.

 

”Det är alltid fantastiskt att bli uppmärksammade. Att dessutom få ett hållbarhetspris när man kämpar varje dag med detta är ett tecken på att vi gör något rätt. Priset inspirerar och gör att man sporras att öka takten på vår väg till en njutbar hållbar framtid”, sägerMartin Wall, köksmästare på Fotografiskas Restaurang.

 

I hård konkurrens bland de nominerade hade den fem personer starka och engagerade juryn att utse fyra finalister varav en vinnare.De fyra värdiga finalisterna var Tin-Tin Jersild och Rosendals Trädgård, Fotografiskas restaurang med Paul Svensson i spetsen samt de digitala verktygen Klimatsmart semester och Svalna.se. Till vinnare av 2018 års hållbarhetsinitiativ enades juryn om att utse Fotografiskas restaurang med Paul Svensson vid rodret.

 

”För oss i juryn är det en utmaning och en glädje att välja ut en bland dessa fyra som alla är värdiga vinnare och tillsammans visar på att förändringen sker snabbt i vår bransch just nu, säger” Jan Peter Bergkvist, juryns ordförande.

 

Runt om i landet genomförs fantastiska insatser i besöksnäringen vilka bidrar till en hållbar utveckling av såväl näringen som av samhället i stort.

 

”Vi vill genom priset hitta förebilderna, föregångarna, de som verkligen gör skillnad, och visa upp dem och låta deras insatser inspirera andraÅrets vinnare är en sann måltidspionjär som ger stort avtryck och som i praktiken visar att och hur en omställning är möjlig, säger GMICs ordförande, Katarina Thorstensson.

 

Juryn bestod utöver ordföranden av Christina Rådelius, Tillväxtverket; Elin Jansson, Göteborgsvarvet (2017-års vinnare); Mikael Salo, Aktuell Hållbarhet samt Victoria Jansson, Sponsrings & Eventsverige.